Ve spolupráci s naším dlouhodobým partnerem společností KIT Digital jsme spustili video-on-demand (video na vyžádání) portál Cinema.cz pro největšího filmového distributora na českém trhu - Bontonfilm a.s. Naším úkolem bylo vytvoření frontendové aplikace, zjednodušeně řečeno, to co uživatelé portálu vidí a využívají na webové stránce.

[clanky/cinema-screen.png]

Cinema.cz je klasický video-on-demand portál. Nabízí databázi filmů, ve které si uživatel může vybrat, zaplatit a stáhnout film. Může využít registrace a přednabít si kredit, tak aby nemusel za každý film platit zvlášť nebo si může snímek zaplatit anonymně. Registrovaný uživatel si může vybrané tituly zakoupit natrvalo, tyto tituly pak vidí v seznamu zakoupených filmů a může je kdykoliv stáhnout či shlédnout znovu. O online streamování se stará Silverlight přehravač (Cinema player), který připravili v KIT Digital.

[clanky/cinema-infrastruktura.png]

Kompletní řešení se skládá ze tří částí: databáze filmů společnosti Bontonfilm a.s., CRM (systém řízení vztahů se zákazníky) společnosti KIT Digital a nakonec CMS (systém správy obsahu) společnosti Nux s.r.o. V reálu to funguje tak, že si uživatel vyžádá (a zaplatí) film, náš systém informaci o zaplacení pošle do systému KIT Digital, který pošle do databáze filmů požadavek na vybraný snímek, který po obdržení odešle na webový portál společně s licencí na jejímž základě se film stáhne či streamuje. Tři části jsou spojeny dvěma komunikačními mosty. První most je mezi databázi filmů a CRM, druhý pak mezi CRM a samotným portálem (Nux CMS). My jsme pracovali na druhém mostu (a celé třetí části), abychom dokázali získat data z CRM, zobrazili je na webovém portálu a také abychom získaná data (například informaci o peněžním převodu) mohli odeslat zpět do CRM.