Technické provedení dvouvrstvé klikací mapy

18. 05. 2011 | Kategorie: Články
Zaslal: Jakub

Se společností Menhart Creative Communications jsme vytvořili webovou prezentaci pro developerský projekt Zahrada. Naší náplní práce bylo celou prezentaci nakódovat a naplnit obsahem. V rámci prezentace je i vyhledávání bytů a to jak pomocí formuláře, tak i pomocí 3D náhledu celého projektu. Jasná práce pro Flash, řekl by si každý zkušenější webový vývojář. My jsme Flash bohužel použít nemohli, protože jsme dostali pokyn, že se do klikací mapy bude zasahovat i po spuštění. Proto jsme použili klasickou klikací mapu a Javascript, respektive jQuery knihovnu. Myslíme si, že řešení je hezké a efektivní, proto se o něj chceme podělit. Požadavek na zpracování zněl: "Vytvořit z 3D náhledu sídliště proklik na každé patro. Při najetí na patro se patro zvýrazní světle modrou barvou a zbytek domu mírně zesvětlá."

Sejmi.cz – rekapitulace a novinky

12. 04. 2011 | Kategorie: Články
Zaslal: Jakub

Je to přibližně dva měsíce, co jsme spustili novou webovou službu Sejmi.cz a tak jsme se rozhodli, že uděláme menší rekapitulaci o kterou se s vámi chceme podělit. Věděli jsme, že to několika lidem usnadní práci, ale realita předčila naše očekávání.

Nová zobrazovací stránka služby Sejmi.cz

Navigace na webových stránkách

10. 02. 2011 | Kategorie: Články
Zaslal: Honza V

Dnes si v tomto článku vysvětlíme, jak by měla vypadat přehledná a oku lahodící navigace moderního webu, ale také jak by navigace vypadat rozhodně neměla.

Navigace

Osobně mám rád jednoduchá menu, skládající se z prostého textu s jednoduchým písmem jako je Arial, Verdana, Tahoma apod. Menu dle celkového designu „ozdobíme“ většinou nějakým barevným pozadím, ale dejte pozor na to, aby byl text dobře čitelný!

Spustili jsme beta verzi služby Sejmi.cz

26. 01. 2011 | Kategorie: Články
Zaslal: Jakub

Službu Sejmi.cz jsme vyvinuli především kvůli interním požadavkům. Často se nám stávalo, že se na stránkách klienta objevila nějaká chyba v některém z prohlížečů. Nejrychlejší řešení zjistit, co se stalo, je vidět klientovu obrazovku.

Sejmi.cz

Firemní teleport je bohužel momentálně nefunkční a tak nám musí stačit snímek obrazovky. Jelikož chceme pro naše klienty, co největší komfort a co nejmenší časové zatížení, vytvořili jsme službu Sejmi.cz. Jedná se o velmi jednoduché sejmutí/vyfocení obrazovky, které vám zabere maximálně 20 vteřin.